КМ-3 Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып, өнімдердің жылулық аспаздық өңдеуін орындау
КМ-3
Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып, өнімдердің жылулық аспаздық өңдеуін орындау |
|
№1 тапсырма | Тартылған ет қосылған омлет үшін тартылған етті мына тұздықпен дәмдейді |
Дұрыс | Негізгі қызыл |
Дұрыс емес | Ақ «паровой» тұздық |
Дұрыс емес | Пияз қосылған |
Дұрыс емес | Негізгі ақ |
Дұрыс емес | Қаймақ қосылған |
№2 тапсырма | Шыжыған май температурасы |
Дұрыс | 160-180 С |
Дұрыс емес | 100-110 С |
Дұрыс емес | 100-300 С |
Дұрыс емес | 120-200 С |
Дұрыс емес | 200-250 С |
№3 тапсырма | Шала пісірілген жұмыртқаны қайнату уақыты |
Дұрыс | 3 мин |
Дұрыс емес | 5 мин |
Дұрыс емес | 10 мин |
Дұрыс емес | 4 мин |
Дұрыс емес | 8 мин |
№4 тапсырма | Жұмыртқаларды картоп массасына енгізу температурасы |
Дұрыс | 50-60ºС |
Дұрыс емес | 15-20 ºС |
Дұрыс емес | 70-80 ºС |
Дұрыс емес | 10-12 ºС |
Дұрыс емес | 85-90 ºС |
№5 тапсырма | Ұн пассировкасын сумен араластырмас бұрын … үшін салқындатады |
Дұрыс | ұн пісіп кетпеуі |
Дұрыс емес | Жабыспақтық сақталу |
Дұрыс емес | Тез араластыру |
Дұрыс емес | Ұнда балауызды төмендету |
Дұрыс емес | Дәмді жақсарту |
№6 тапсырма | Тәтті сорпаға арналған гарнир |
Дұрыс | үй кеспесі |
Дұрыс емес | Кесіліп қуырылған нан |
Дұрыс емес | профитроли |
Дұрыс емес | Сүзбе қосылған вареники |
Дұрыс емес | Үзбе кеспе |
№7 тапсырма | Ұн пассировкасын сумен араластыру температурасы |
Дұрыс | 50-60ºС |
Дұрыс емес | 15-20 ºС |
Дұрыс емес | 70-80 ºС |
Дұрыс емес | 20-30 ºС |
Дұрыс емес | 85-90 ºС |
№8 тапсырма | Негізгі тәсілмен қуыру температурасы |
Дұрыс | 120-150 ºС |
Дұрыс емес | 160-180 ºС |
Дұрыс емес | 100-120 ºС |
Дұрыс емес | 200-220 ºС |
Дұрыс емес | 250-280 ºС |
№9 тапсырма | Майлы қоспа дайындау үшін пайдаланылатын сыр |
Дұрыс | рокфор |
Дұрыс емес | балқытылған |
Дұрыс емес | костромалық |
Дұрыс емес | шұжық |
Дұрыс емес | голландиялық |
№10 тапсырма | Кілегейлі майдағы тұздық |
Дұрыс | польшалық |
Дұрыс емес | Саңырауқұлақ қосылған |
Дұрыс емес | ащы тұздық |
Дұрыс емес | Қаймақ қосылған |
Дұрыс емес | Сүт қосылған |
№11 тапсырма | Кеспеге қосатын ӛнім |
Дұрыс | сүзбе |
Дұрыс емес | мейіз |
Дұрыс емес | сыр |
Дұрыс емес | ванилин |
Дұрыс емес | цукаттар |
№12 тапсырма | Балықтан кнель массаға қосады |
Дұрыс | шайқалған жұмыртқа ақуыздарын |
Дұрыс емес | ұн |
Дұрыс емес | сүт |
Дұрыс емес | Кепкен нан |
Дұрыс емес | қаймақ |
№13 тапсырма | Сұйық қамырда алмаларды турау пішіні |
Дұрыс | сақинамен |
Дұрыс емес | текше |
Дұрыс емес | бӛліктер |
Дұрыс емес | тілімдер |
Дұрыс емес | ұзыннан |
№14 тапсырма | Балық котлеттеріне ұсынылатын тұздық |
Дұрыс | томаттан |
Дұрыс емес | майонез |
Дұрыс емес | Ақ «паровой» |
Дұрыс емес | Ақ негізгі |
Дұрыс емес | пияздан |
№15 тапсырма | Қаптағыдай жұмыртқаларды қайнату уақыты |
Дұрыс | 4-4,5 мин |
Дұрыс емес | 10-12 мин |
Дұрыс емес | 1-2 мин |
Дұрыс емес | 8-10 мин |
Дұрыс емес | 2-3 мин |
№16 тапсырма | Картоп зразыларына арналған турама |
Дұрыс | шала қуырылған пияз, туралған жұмыртқа, көкшөп, дәмдеуіштер |
Дұрыс емес | көкшөп, дәмдеуіштер |
Дұрыс емес | шала қуырылған пияз, күріш, кӛкшӛп, дәмдеуіштер |
Дұрыс емес | туралғанкөкшөп, дәмдеуіштер |
Дұрыс емес | шала қуырылған пияз, дәмдеуіштер |
№17 тапсырма | «Мәскеуше пісірілген балық» тағамының құрамына кіретін өнім |
Дұрыс | қайнатылған жұмыртқа |
Дұрыс емес | қырықжапырақ |
Дұрыс емес | күрішбұқтырылған |
Дұрыс емес | майонез |
Дұрыс емес | сәбіз |
№18 тапсырма | Қайнатуға арналған балықты бұрышта кеседі |
Дұрыс | 90 º |
Дұрыс емес | 45 º |
Дұрыс емес | 60 º |
Дұрыс емес | 75 º |
Дұрыс емес | 30 º |
№19 тапсырма | Фри балығының пішіні |
Дұрыс | бантик |
Дұрыс емес | доға |
Дұрыс емес | дөңгелек -жалпақ |
Дұрыс емес | тіктөртбұрыш |
Дұрыс емес | далпақбілікше |
№20 тапсырма | Орысша балықты мына тұздықпен пісіреді |
Дұрыс | ақ негізгі |
Дұрыс емес | Томаттан |
Дұрыс емес | Ақ «Паровое» |
Дұрыс емес | қаймақтан |
Дұрыс емес | Пияз қосылған сүттен |
№21 тапсырма | Тұтастай қуыру үшін пайдаланылатын еттің аспаздық бөлігі |
Дұрыс | Сапалы кесек ет |
Дұрыс емес | Еттің бүйір бӛлігі |
Дұрыс емес | жиек |
Дұрыс емес | төс ет |
Дұрыс емес | Сыртқы бөлігі |
№22 тапсырма | Сиыр етін бӛлген кездегі аспаздық бӛліктердің саны |
Дұрыс | 13 |
Дұрыс емес | 12 |
Дұрыс емес | 5 |
Дұрыс емес | 6 |
Дұрыс емес | 14 |
№23 тапсырма | бефстрогановты кесетін аспаздық бӛлік |
Дұрыс | Сапалы кесек ет |
Дұрыс емес | Жиек |
Дұрыс емес | бүйір бӛлік |
Дұрыс емес | Төс ет |
Дұрыс емес | сыртқы бөлік |
№24 тапсырма | «Азу» жартылай фабрикатын кесу пішіні |
Дұрыс | Тіктөртбұрыш тәрізді |
Дұрыс емес | Текше |
Дұрыс емес | Ұзыннан |
Дұрыс емес | Тілім |
Дұрыс емес | Тіктөртбұрыш |
№25 тапсырма | Еттен жасалған жартылай фабрикаттарды соғады |
Дұрыс | Тіні жұмсару үшін |
Дұрыс емес | Ауданын үлкейту үшін |
Дұрыс емес | Пішін беру үшін |
Дұрыс емес | Ет шырынын сақтау үшін |
Дұрыс емес | Қажет қалыңдық беру үшін |
№26 тапсырма | Ромштекс жартылай фабрикатының шницельден айырмашылығы |
Дұрыс | Еттің түрі |
Дұрыс емес | салмағы |
Дұрыс емес | аунату |
Дұрыс емес | пішіні |
Дұрыс емес | мөлшері |
№27 тапсырма | Еттен жасалған ұсақ кесекті жартылай фабрикат |
Дұрыс | Гуляш |
Дұрыс емес | Пеште пысырылған сиыр еті |
Дұрыс емес | Котлеттер |
Дұрыс емес | Жаншылған зразы |
Дұрыс емес | Ромштекс |
№28 тапсырма | Ет тағамдарын негізгі тәсілмен қуыру температурасы |
Дұрыс | 120-150 ºС |
Дұрыс емес | 200-120 ºС |
Дұрыс емес | 250-280 ºС |
Дұрыс емес | 100-120 ºС |
Дұрыс емес | 160-180 ºС |
№29 тапсырма | Табиғи кесілген массадан дайындалған жартылай фабрикат |
Дұрыс | Ромштекс |
Дұрыс емес | Домалатпалар |
Дұрыс емес | Зразы |
Дұрыс емес | Тефтели |
Дұрыс емес | Орама |
№30 тапсырма | Самбукты неден дайындайды |
Дұрыс | өрік |
Дұрыс емес | таңқурайдан |
Дұрыс емес | құлпынайдан |
Дұрыс емес | шиеден |
Дұрыс емес | Қара бүлдіргеннен |
№31 тапсырма | Жаншылмайтын жартылай фабрикат |
Дұрыс | Жұмсақ ет |
Дұрыс емес | Антрекот |
Дұрыс емес | Ромштекс |
Дұрыс емес | табиғи котлет |
Дұрыс емес | духовкадағы сиыр еті |
№32 тапсырма | Сиыр етінен жасалған аунатылған жартылай фабрикат |
Дұрыс | Шницель |
Дұрыс емес | Жаншылған зразы |
Дұрыс емес | жұмсақ ет |
Дұрыс емес | Антрекот |
Дұрыс емес | Стейк |
№33 тапсырма | «Антрекот» жартылай фабрикаты үшін еттің аспаздық бӛлігі |
Дұрыс | Жіңішке жиек |
Дұрыс емес | сыртқы бӛлік |
Дұрыс емес | Жауырын |
Дұрыс емес | Мойын |
Дұрыс емес | Жиек |
№34 тапсырма | «Эскалоп» дайындалады |
Дұрыс | Шошқа етінен |
Дұрыс емес | Сиыр етінен |
Дұрыс емес | Қой етінен |
Дұрыс емес | Тауық етінен |
Дұрыс емес | Жылқы етінен |
№35 тапсырма | Қуыруға арналған 1-сұрыпты сиыр етін нақыштайды |
Дұрыс | Шпик саломен |
Дұрыс емес | Сәбізбен |
Дұрыс емес | сарымсақпен |
Дұрыс емес | Ақжелкенмен |
Дұрыс емес | балдыркөкпен |
№36 тапсырма | Сапалы кесек еттен жартылай фабрикат |
Дұрыс | Жұмсақ ет |
Дұрыс емес | Шницель |
Дұрыс емес | Жаншылғанзразы |
Дұрыс емес | Антрекот |
Дұрыс емес | Ромштекс |
№37 тапсырма | Гуляш аспаздық бӛліктен туралады |
Дұрыс | Жауырын |
Дұрыс емес | ішкі |
Дұрыс емес | кӛгет |
Дұрыс емес | Сапалы кесек ет |
Дұрыс емес | Жіңішке жиек |
№38 тапсырма | люля-кебабқа ет |
Дұрыс | Қой еті |
Дұрыс емес | Шошқа еті |
Дұрыс емес | Сиыр еті |
Дұрыс емес | Бұзау еті |
Дұрыс емес | Жылқы еті |
№39 тапсырма | Сұйықтықтың реңін ашуға арналған аспаздық бөлік |
Дұрыс | Мойын |
Дұрыс емес | Сапалы кесек ет |
Дұрыс емес | Жауырын |
Дұрыс емес | Төс ет |
Дұрыс емес | Төстік |
№40 тапсырма | Сиыр етін ірі кесекпен салмағы … қайнатады |
Дұрыс | 2кг |
Дұрыс емес | 0,5кг |
Дұрыс емес | 0,2кг |
Дұрыс емес | 3кг |
Дұрыс емес | 4кг |
№41 тапсырма | Голубцыны жылумен өңдеу |
Дұрыс | қуырады, содан соң пісіреді |
Дұрыс емес | Сорпада қайнатады |
Дұрыс емес | Тұздықта бұқтырады |
Дұрыс емес | қуырады, содан соң бұқтырады |
Дұрыс емес | Жабық ыдыста шамалы суммен қайнату |
№42 тапсырма | Қуырылған бауырды аунату |
Дұрыс | Ұн |
Дұрыс емес | Кепкен нан |
Дұрыс емес | льезон кепкен нан |
Дұрыс емес | жұмыртқа, ақ аунатпа |
Дұрыс емес | льезон, ұн |
№43 тапсырма | «астаналық шницельді» жылумен өңдеу |
Дұрыс | негізгі тәсілмен |
Дұрыс емес | шыжып тұрған майда |
Дұрыс емес | қуыру шкафында |
Дұрыс емес | Қақпақтың астында |
Дұрыс емес | грильде |
№44 тапсырма | Шала қуыру – бұл |
Дұрыс | Жартылай дайын болғанға дейін қуыру |
Дұрыс емес | дайын болғанға дейін қуыру |
Дұрыс емес | Жартылай дайын болғанға дейін қайнату |
Дұрыс емес | дайын болғанға дейін қайнату |
Дұрыс емес | Жабық ыдыста шамалы суммен қайнату |
№45 тапсырма | Бұқтыру – бұл |
Дұрыс | Аралас тәсіл |
Дұрыс емес | Көмекші тәсіл |
Дұрыс емес | Негізгі тәсіл |
Дұрыс емес | Шарпылау |
Дұрыс емес | Қуырмай жабық ыдыста қайнату |
№46 тапсырма | Ақ тұздыққа қосылмайтын тамыр жеміс |
Дұрыс | Сәбіз |
Дұрыс емес | Балдыркөк |
Дұрыс емес | Ақжелкен |
Дұрыс емес | Пияз |
Дұрыс емес | ботташық |
№47 тапсырма | Қойылтылған қоңыр сорпа қалай аталады |
Дұрыс | Фюме |
Дұрыс емес | Бешамель |
Дұрыс емес | Маришаль |
Дұрыс емес | сілікпе |
Дұрыс емес | Суспензия |
№48 тапсырма | Уксустағы тұздық |
Дұрыс | Маринад |
Дұрыс емес | қаймақпен |
Дұрыс емес | Саңырауқұлақтардан |
Дұрыс емес | Қызыл негізгі |
Дұрыс емес | Ақ негізгі |
№49 тапсырма | Қою сүтті тұздық … үшін қолданылады |
Дұрыс | Турамамен толтыру |
Дұрыс емес | пісіру |
Дұрыс емес | Тағамға құю |
Дұрыс емес | бұқтыру |
Дұрыс емес | барлығы |
№50 тапсырма | Томатпен тұздықты … негізінде дайындайды |
Дұрыс | Ақ негізгі тұздық |
Дұрыс емес | Қызыл негізгі тұздық |
Дұрыс емес | Сүтті тұздық |
Дұрыс емес | Қаймақ қосылған тұздық |
Дұрыс емес | Балықтан тұздық |
№51 тапсырма | Негізгі тұздықтарға қою консистенцияны береді |
Дұрыс | Ұн |
Дұрыс емес | Крахмал |
Дұрыс емес | Үгітілген көкөністер |
Дұрыс емес | Агар |
Дұрыс емес | Шала қуырылған көкөністер |
№52 тапсырма | Қызылтұздықтардың дәмі |
Дұрыс | Ащы |
Дұрыс емес | жұмсақ |
Дұрыс емес | бейтарап |
Дұрыс емес | тәтті |
Дұрыс емес | қышқыл |
№53 тапсырма | Қоңыр сорпа үшін ас сүйектерін … түске дейін қуырады |
Дұрыс | Күңгірт қоңыр |
Дұрыс емес | Крем тәрізді |
Дұрыс емес | сары |
Дұрыс емес | Күңгірт жасыл |
Дұрыс емес | Қызыл |
№54 тапсырма | «Майонез» тұздығының түсін ашығырақ қылу үшін пайдаланады |
Дұрыс | Уксус |
Дұрыс емес | Жұмыртқаақуыздарын |
Дұрыс емес | Сүт |
Дұрыс емес | Кілегей майын |
Дұрыс емес | Ақ тұздықты |
№55 тапсырма | Майлы қоспалардың негізі бұл |
Дұрыс | Кілегей майын |
Дұрыс емес | Маргарин |
Дұрыс емес | Мақта майы |
Дұрыс емес | Жүгері майы |
Дұрыс емес | Күнбағыс майы |
№56 тапсырма | Уксусты … қайнатқан кезде қосады |
Дұрыс | қызылша |
Дұрыс емес | картоп |
Дұрыс емес | сәбіз |
Дұрыс емес | қырықжапырақ |
Дұрыс емес | Жасыл бұршақ |
№57 тапсырма | Тұздалған суда қайнатады |
Дұрыс | бөрікгүлдер |
Дұрыс емес | Картопты |
Дұрыс емес | қызылшаны |
Дұрыс емес | қырықжапырақты |
Дұрыс емес | сәбізді |
№58 тапсырма | Қуырмас бұрын … үшін туралған картопты жуады |
Дұрыс | Бөлшектер жабыспас |
Дұрыс емес | Қабығы пайда болуы |
Дұрыс емес | Дәмін жақсарту |
Дұрыс емес | Салмағын ұлғайту |
Дұрыс емес | Сіңірілуін арттыру |
№59 тапсырма | Көкөністерде … кезінде нәрлі заттардың минималды шығыны |
Дұрыс | бұқтырған |
Дұрыс емес | Суға қайнатқан |
Дұрыс емес | Буға пісірген |
Дұрыс емес | шыжып тұрған майда қуырған |
Дұрыс емес | негізгі тәсілмен қуырған |
№60 тапсырма | Жылумен өңдеуге тұрақты емес дәрумен |
Дұрыс | С |
Дұрыс емес | Д |
Дұрыс емес | А |
Дұрыс емес | РР |
Дұрыс емес | В |
№61 тапсырма | Саумалдық пенқымыздықты бұқтырады |
Дұрыс | 1-3 минут |
Дұрыс емес | 40 минут |
Дұрыс емес | 20 минут |
Дұрыс емес | 15 минут |
Дұрыс емес | 1 сағат |
№62 тапсырма | Үрме бұршақты судың үлкен кӛлемінде қайнатады |
Дұрыс | Түсін сақтау |
Дұрыс емес | Салмағын арттыру |
Дұрыс емес | Пішінін сақтау |
Дұрыс емес | Дәмін жақсарту |
Дұрыс емес | Қайнату уақытын азайту |
№63 тапсырма | Сұйықтықты қосусыз бұқтырады |
Дұрыс | жүгеріні |
Дұрыс емес | қызанақтарды |
Дұрыс емес | асқабақты |
Дұрыс емес | кәдіні |
Дұрыс емес | Тұздалған қиярды |
№64 тапсырма | … сақтау үшін жасыл көкөністерді қатты қайнаған кезде қайнатады |
Дұрыс | түсін |
Дұрыс емес | дәмін |
Дұрыс емес | пішінін |
Дұрыс емес | салмағын |
Дұрыс емес | Минералды заттарын |
№65 тапсырма | Бауырды мына тұздықта бұқтырады |
Дұрыс | Қаймақ қосылған |
Дұрыс емес | ақ |
Дұрыс емес | Томат қосылған |
Дұрыс емес | қызыл |
Дұрыс емес | сүтті |
№66тапсырма | Субөнімдерден гуляш |
Дұрыс | бұқтырады |
Дұрыс емес | қайнатады |
Дұрыс емес | қуырады |
Дұрыс емес | Шала қуырады |
Дұрыс емес | пісіреді |
№67 тапсырма | Сүзбе бай |
Дұрыс | Кальцийге |
Дұрыс емес | Фосфорға |
Дұрыс емес | Дәрумендерге |
Дұрыс емес | көмірсуларға |
Дұрыс емес | ақуыздарға |
№68 тапсырма | Сүзбеден сырниктерді аунатады |
Дұрыс | ұнда |
Дұрыс емес | Ақ аунатпаға |
Дұрыс емес | льезонге |
Дұрыс емес | Кепкен нанға |
Дұрыс емес | Қос аунатпаға |
№69 тапсырма | Сүзбеден пісірмені ұсынады |
Дұрыс | Тәтті тұздықпен |
Дұрыс емес | жемістермен |
Дұрыс емес | шырынмен |
Дұрыс емес | балмұздақпен |
Дұрыс емес | Кілегей маймен |
№70 тапсырма | сүзбе толтырма үшін |
Дұрыс | үгітеді |
Дұрыс емес | салқындатады |
Дұрыс емес | шайқайды |
Дұрыс емес | өңдемейді |
Дұрыс емес | қыздырады |
№71 тапсырма | Какао ұнтақты біріктіреді |
Дұрыс | Қантпен және сүтпен |
Дұрыс емес | Сумен |
Дұрыс емес | Сүтпен |
Дұрыс емес | Қантпен |
Дұрыс емес | Қаймақпен |
№72 тапсырма | Сорпаларқұрамбас бөлігі болып табылады |
Дұрыс | Түскі астың |
Дұрыс емес | Кешкі астың |
Дұрыс емес | Таңғы астың |
Дұрыс емес | бесіндіктің |
Дұрыс емес | Ланчтың |
№73 тапсырма | Сиыр сүйегінен сорпаны қайнату ұзақтығы |
Дұрыс | 3-4 сағат |
Дұрыс емес | 10-12 сағат |
Дұрыс емес | 5-6 сағат |
Дұрыс емес | 4-5 сағат |
Дұрыс емес | 1-2 сағат |
№74 тапсырма | Қайнату аяқталмас бұрын 30-40 минут алдында сорпаға салады |
Дұрыс | Ақжелкен (тамыры), пісірілгенсәбіз, пияз |
Дұрыс емес | Лавр жапырағын |
Дұрыс емес | Балғынсәбізді және басты пиязды |
Дұрыс емес | Бұрышты |
Дұрыс емес | Көкшөпті |
№75 тапсырма | Сорпаны дайындау үшін сүйектерге су құяды |
Дұрыс | суық |
Дұрыс емес | ыстық |
Дұрыс емес | жылы |
Дұрыс емес | Қайнап тұрған |
Дұрыс емес | бәрібір |
№76 тапсырма | Салқын сорпаның негізі |
Дұрыс | Квас |
Дұрыс емес | Қоңыр сорпа |
Дұрыс емес | Балық сорпасы |
Дұрыс емес | Ет сорпасы |
Дұрыс емес | су |
№77 тапсырма | Борщтардың міндетті құрамдас бөлігі бұл |
Дұрыс | Қызылша |
Дұрыс емес | Шалқан |
Дұрыс емес | Тұздалған пияз |
Дұрыс емес | Бауыр |
Дұрыс емес | Қызылша, қияр |
№78 тапсырма | Үйдегідей кеспе сорпаны мына сорпада дайындайды |
Дұрыс | Құс еті |
Дұрыс емес | Қой еті |
Дұрыс емес | Шошқа еті |
Дұрыс емес | Жылқы еті |
Дұрыс емес | Бұзау еті |
№79 тапсырма | Сорпаларға ақ тамырсабақтарды қосады |
Дұрыс | шикідей |
Дұрыс емес | қуырылған |
Дұрыс емес | қайнатылған |
Дұрыс емес | бұқтырылған |
Дұрыс емес | Бәрібір |
№80 тапсырма | Балықты аспаздық пайдалану неге байланысты |
Дұрыс | мӛлшеріне |
Дұрыс емес | Физикалық күйіне |
Дұрыс емес | санына |
Дұрыс емес | балғындығына |
Дұрыс емес | Калориялылығына |
№81 тапсырма | Азуға арналған картопты пайдаланады |
Дұрыс | Қуырылған түрде |
Дұрыс емес | шикідей |
Дұрыс емес | қайнатылған |
Дұрыс емес | Картоп езбесі |
Дұрыс емес | Бұқтырылған |
№82 тапсырма | «Киевше котлетті» толтырады |
Дұрыс | Кілегей майымен |
Дұрыс емес | саңырауқұлақтармен |
Дұрыс емес | Қою сүтті тұздықпен |
Дұрыс емес | Шала қуырылған кӛкӛністермен |
Дұрыс емес | Кнельді массамен |
№83 тапсырма | «Чахохбили» – бұл бұқтырылған еттен жасалған тағам |
Дұрыс | құстың |
Дұрыс емес | бұзаудың |
Дұрыс емес | жылқының |
Дұрыс емес | қойдың |
Дұрыс емес | сиырдың |
№84 тапсырма | Жылумен өңдеудің аралас әдісіне жатады |
Дұрыс | Бұқтыру |
Дұрыс емес | Шарпылау |
Дұрыс емес | Шала қуыру |
Дұрыс емес | Қуыру |
Дұрыс емес | Қайнату |
№85 тапсырма | өнімге қайнап жатқан сұйықтықтың аз уақытқа әсер етуі – бұл |
Дұрыс | шарпылау |
Дұрыс емес | шала қуыру |
Дұрыс емес | Қайнату |
Дұрыс емес | Бұқтыру |
Дұрыс емес | термостаттау |
№86 тапсырма | Мына сорпаларды қайнатқан кезде гарнирлер бөлек дайындалады |
Дұрыс | Мөлдір |
Дұрыс емес | Езбетәрізді |
Дұрыс емес | Сүтті |
Дұрыс емес | Көкөністерден |
Дұрыс емес | Картоппен |
№87 тапсырма | Балғын, кептірілген немесе консервіленген жемістер – сорпалардың негізі |
Дұрыс | Тәтті |
Дұрыс емес | Сүтті |
Дұрыс емес | Салқын |
Дұрыс емес | Мөлдір |
Дұрыс емес | Езбетәрізді |
№88 тапсырма | Сұйылтылған крахмалды … сорпаларға қосады |
Дұрыс | Тәтті |
Дұрыс емес | Сүтті |
Дұрыс емес | Көкөністерден |
Дұрыс емес | Езбетәрізді |
Дұрыс емес | дәмдейтін |
№89 тапсырма | … дәмдеу үшін пайдаланылатын қайнатылған жұмыртқалардың сарыуыздары және қант жағылған қыша |
Дұрыс | Окрошканы |
Дұрыс емес | Көк көжені |
Дұрыс емес | Қызылша сорпасын |
Дұрыс емес | Көк қосып пісірілгн салқын щиді |
Дұрыс емес | Салқын борщты |
№90 тапсырма | Қою, қоюлығы орташа, сұйық тұздықтарды көрсетіңіз |
Дұрыс | Сүтті |
Дұрыс емес | Қаймақпен |
Дұрыс емес | Саңырауқұлақтармен |
Дұрыс емес | Ақ |
Дұрыс емес | Қызыл |
№91 тапсырма | №1 диета қай кезде тағайындалады |
Дұрыс | Гастриттер және асқазанның және қышқылдығы жоғары он екі елі ішектің ойық жара ауруы |
Дұрыс емес | Жүрек аурулары |
Дұрыс емес | Қышқылдығы тӛмен асқазан аурулары. |
Дұрыс емес | Бауыр аурулары |
Дұрыс емес | Жақ аурулары |
№92 тапсырма | №1 диетасының тағамдарын дайындау үшін өнімдерді жылумен өңдеу түрлері |
Дұрыс | Буға немесе суға қайнату |
Дұрыс емес | Негізгі тәсілмен қуыру |
Дұрыс емес | Тұздықта бұқтыру |
Дұрыс емес | Шкафта пісіру |
Дұрыс емес | шыжып тұрған майға қуыру |
№93 тапсырма | №1 диета кезінде тамақтану жиілігі |
Дұрыс | Күніне 5-6 рет |
Дұрыс емес | Күніне 1-2 рет |
Дұрыс емес | Күніне 1-3 рет |
Дұрыс емес | Күніне 3-4 рет |
Дұрыс емес | Күніне 2-3 рет |
№94 тапсырма | №2 диета қай кезде тағайындалады |
Дұрыс | Қышқылдығы төмен созылмалы гастрит кезінде |
Дұрыс емес | Колит кезінде |
Дұрыс емес | Бүйрек аурулары кезінде |
Дұрыс емес | Жүрек аурулары кезінде |
Дұрыс емес | Қышқылдығы жоғары созылмалы гастрит кезінде |
№95 тапсырма | №2 диета үшін қандай тағамдар ұсынылады |
Дұрыс | Қайнатылған майлы емес: ет, балық |
Дұрыс емес | Ет тағамдары – қайнатылған, қуырылған |
Дұрыс емес | Балық тағамдары – бұқтырылған, пісірілген |
Дұрыс емес | Тұздық қосылған ет тағамдары |
Дұрыс емес | Қуырылған сүзбе тағамдар |
№96 тапсырма | №5 диета қай кезде тағайындалады |
Дұрыс | Бауыр аурулары кезінде |
Дұрыс емес | Жүрек-тамыраурулары кезінде |
Дұрыс емес | Қышқылдығы жоғары гастриттер кезінде |
Дұрыс емес | жақ аурулары кезінде |
Дұрыс емес | бүйрек аурулары кезінде |
№97 тапсырма | №5 диета үшін қандай өнімдер рұқсат етіледі |
Дұрыс | Сүт өнімдері |
Дұрыс емес | Кофе, какао |
Дұрыс емес | Тұзды өнімдер |
Дұрыс емес | Еттен |
Дұрыс емес | Балықтан |
№98 тапсырма | №5 диета кезінде қандай өнімдер тұтынылмайды |
Дұрыс | Саңырауқұлақ сорпалары |
Дұрыс емес | үгітілген сүзбеден тағамдар |
Дұрыс емес | Сүтті және сүт қышқылды ӛнімдер |
Дұрыс емес | Ботқалар (сұлы, геркулес, қарақұмық) |
Дұрыс емес | Вегетариандық сорпалар |
№99 тапсырма | №7 диета қай кезде тағайындалады |
Дұрыс | бүйрек аурулары кезінде |
Дұрыс емес | Бауыр аурулары кезінде |
Дұрыс емес | Жүрек-тамыраурулары кезінде |
Дұрыс емес | Тұмау аурулары кезінде |
Дұрыс емес | Пневмония кезінде |
№100 тапсырма | №7 диета үшін қандай тағамдар ұсынылады |
Дұрыс | Сүзбе |
Дұрыс емес | Ет сорпалары |
Дұрыс емес | Тұздықтар |
Дұрыс емес | Құрамында холестерин көп тағамдар |
Дұрыс емес | тұздалған, ашықтан өнімдер |