КМ-3 Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып, өнімдердің жылулық аспаздық өңдеуін орындау

КМ-3

Әртүрлі тәсілдерді пайдалана отырып, өнімдердің жылулық аспаздық өңдеуін орындау

№1 тапсырма Тартылған ет қосылған омлет үшін тартылған етті мына тұздықпен дәмдейді
Дұрыс Негізгі қызыл
Дұрыс емес Ақ «паровой» тұздық
Дұрыс емес Пияз қосылған
Дұрыс емес Негізгі ақ
Дұрыс емес Қаймақ қосылған
№2 тапсырма Шыжыған май температурасы
Дұрыс 160-180 С
Дұрыс емес 100-110 С
Дұрыс емес 100-300 С
Дұрыс емес 120-200 С
Дұрыс емес 200-250 С
№3 тапсырма Шала пісірілген жұмыртқаны қайнату уақыты
Дұрыс 3 мин
Дұрыс емес 5 мин
Дұрыс емес 10 мин
Дұрыс емес 4 мин
Дұрыс емес 8 мин
№4 тапсырма Жұмыртқаларды картоп массасына енгізу температурасы
Дұрыс 50-60ºС
Дұрыс емес 15-20 ºС
Дұрыс емес 70-80 ºС
Дұрыс емес 10-12 ºС
Дұрыс емес 85-90 ºС
№5 тапсырма Ұн пассировкасын сумен араластырмас бұрын … үшін салқындатады
Дұрыс ұн пісіп кетпеуі
Дұрыс емес Жабыспақтық сақталу
Дұрыс емес Тез араластыру
Дұрыс емес Ұнда балауызды төмендету
Дұрыс емес Дәмді жақсарту
№6 тапсырма Тәтті сорпаға арналған гарнир
Дұрыс үй кеспесі
Дұрыс емес Кесіліп қуырылған нан
Дұрыс емес профитроли
Дұрыс емес Сүзбе қосылған вареники
Дұрыс емес Үзбе кеспе
№7 тапсырма Ұн пассировкасын сумен араластыру температурасы
Дұрыс 50-60ºС
Дұрыс емес 15-20 ºС
Дұрыс емес 70-80 ºС
Дұрыс емес 20-30 ºС
Дұрыс емес 85-90 ºС
№8 тапсырма Негізгі тәсілмен қуыру температурасы
Дұрыс 120-150 ºС
Дұрыс емес 160-180 ºС
Дұрыс емес 100-120 ºС
Дұрыс емес 200-220 ºС
Дұрыс емес 250-280 ºС
№9 тапсырма Майлы қоспа дайындау үшін пайдаланылатын сыр
Дұрыс рокфор
Дұрыс емес балқытылған
Дұрыс емес костромалық
Дұрыс емес шұжық
Дұрыс емес голландиялық
№10 тапсырма Кілегейлі майдағы тұздық
Дұрыс польшалық
Дұрыс емес Саңырауқұлақ қосылған
Дұрыс емес ащы тұздық
Дұрыс емес Қаймақ қосылған
Дұрыс емес Сүт қосылған
№11 тапсырма Кеспеге қосатын ӛнім
Дұрыс сүзбе
Дұрыс емес мейіз
Дұрыс емес сыр
Дұрыс емес ванилин
Дұрыс емес цукаттар
№12 тапсырма Балықтан кнель массаға қосады
Дұрыс шайқалған жұмыртқа ақуыздарын
Дұрыс емес ұн
Дұрыс емес сүт
Дұрыс емес Кепкен нан
Дұрыс емес қаймақ
№13 тапсырма Сұйық қамырда алмаларды турау пішіні
Дұрыс сақинамен
Дұрыс емес текше
Дұрыс емес бӛліктер
Дұрыс емес тілімдер
Дұрыс емес ұзыннан
№14 тапсырма Балық котлеттеріне ұсынылатын тұздық
Дұрыс томаттан
Дұрыс емес майонез
Дұрыс емес Ақ «паровой»
Дұрыс емес Ақ негізгі
Дұрыс емес пияздан
№15 тапсырма Қаптағыдай жұмыртқаларды қайнату уақыты
Дұрыс 4-4,5 мин
Дұрыс емес 10-12 мин
Дұрыс емес 1-2 мин
Дұрыс емес 8-10 мин
Дұрыс емес 2-3 мин
№16 тапсырма Картоп зразыларына арналған турама
Дұрыс шала қуырылған пияз, туралған жұмыртқа, көкшөп, дәмдеуіштер
Дұрыс емес көкшөп, дәмдеуіштер
Дұрыс емес шала қуырылған пияз, күріш, кӛкшӛп, дәмдеуіштер
Дұрыс емес туралғанкөкшөп, дәмдеуіштер
Дұрыс емес шала қуырылған пияз, дәмдеуіштер
№17 тапсырма «Мәскеуше пісірілген балық» тағамының құрамына кіретін өнім
Дұрыс қайнатылған жұмыртқа
Дұрыс емес қырықжапырақ
Дұрыс емес күрішбұқтырылған
Дұрыс емес майонез
Дұрыс емес сәбіз
№18 тапсырма Қайнатуға арналған балықты бұрышта кеседі
Дұрыс 90 º
Дұрыс емес 45 º
Дұрыс емес 60 º
Дұрыс емес 75 º
Дұрыс емес 30 º
№19 тапсырма Фри балығының пішіні
Дұрыс бантик
Дұрыс емес доға
Дұрыс емес дөңгелек -жалпақ
Дұрыс емес тіктөртбұрыш
Дұрыс емес далпақбілікше
№20 тапсырма Орысша балықты мына тұздықпен пісіреді
Дұрыс ақ негізгі
Дұрыс емес Томаттан
Дұрыс емес Ақ «Паровое»
Дұрыс емес қаймақтан
Дұрыс емес Пияз қосылған сүттен
№21 тапсырма Тұтастай қуыру үшін пайдаланылатын еттің аспаздық бөлігі
Дұрыс Сапалы кесек ет
Дұрыс емес Еттің бүйір бӛлігі
Дұрыс емес жиек
Дұрыс емес төс ет
Дұрыс емес Сыртқы бөлігі
№22 тапсырма Сиыр етін бӛлген кездегі аспаздық бӛліктердің саны
Дұрыс 13
Дұрыс емес 12
Дұрыс емес 5
Дұрыс емес 6
Дұрыс емес 14
№23 тапсырма бефстрогановты кесетін аспаздық бӛлік
Дұрыс Сапалы кесек ет
Дұрыс емес Жиек
Дұрыс емес бүйір бӛлік
Дұрыс емес Төс ет
Дұрыс емес сыртқы бөлік
№24 тапсырма «Азу» жартылай фабрикатын кесу пішіні
Дұрыс Тіктөртбұрыш тәрізді
Дұрыс емес Текше
Дұрыс емес Ұзыннан
Дұрыс емес Тілім
Дұрыс емес Тіктөртбұрыш
№25 тапсырма Еттен жасалған жартылай фабрикаттарды соғады
Дұрыс Тіні жұмсару үшін
Дұрыс емес Ауданын үлкейту үшін
Дұрыс емес Пішін беру үшін
Дұрыс емес Ет шырынын сақтау үшін
Дұрыс емес Қажет қалыңдық беру үшін
№26 тапсырма Ромштекс жартылай фабрикатының шницельден айырмашылығы
Дұрыс Еттің түрі
Дұрыс емес салмағы
Дұрыс емес аунату
Дұрыс емес пішіні
Дұрыс емес мөлшері
№27 тапсырма Еттен жасалған ұсақ кесекті жартылай фабрикат
Дұрыс Гуляш
Дұрыс емес Пеште пысырылған сиыр еті
Дұрыс емес Котлеттер
Дұрыс емес Жаншылған зразы
Дұрыс емес Ромштекс
№28 тапсырма Ет тағамдарын негізгі тәсілмен қуыру температурасы
Дұрыс 120-150 ºС
Дұрыс емес 200-120 ºС
Дұрыс емес 250-280 ºС
Дұрыс емес 100-120 ºС
Дұрыс емес 160-180 ºС
№29 тапсырма Табиғи кесілген массадан дайындалған жартылай фабрикат
Дұрыс Ромштекс
Дұрыс емес Домалатпалар
Дұрыс емес Зразы
Дұрыс емес Тефтели
Дұрыс емес Орама
№30 тапсырма Самбукты неден дайындайды
Дұрыс өрік
Дұрыс емес таңқурайдан
Дұрыс емес құлпынайдан
Дұрыс емес шиеден
Дұрыс емес Қара бүлдіргеннен
№31 тапсырма Жаншылмайтын жартылай фабрикат
Дұрыс Жұмсақ ет
Дұрыс емес Антрекот
Дұрыс емес Ромштекс
Дұрыс емес табиғи котлет
Дұрыс емес духовкадағы сиыр еті
№32 тапсырма Сиыр етінен жасалған аунатылған жартылай фабрикат
Дұрыс Шницель
Дұрыс емес Жаншылған зразы
Дұрыс емес жұмсақ ет
Дұрыс емес Антрекот
Дұрыс емес Стейк
№33 тапсырма «Антрекот» жартылай фабрикаты үшін еттің аспаздық бӛлігі
Дұрыс Жіңішке жиек
Дұрыс емес сыртқы бӛлік
Дұрыс емес Жауырын
Дұрыс емес Мойын
Дұрыс емес Жиек
№34 тапсырма «Эскалоп» дайындалады
Дұрыс Шошқа етінен
Дұрыс емес Сиыр етінен
Дұрыс емес Қой етінен
Дұрыс емес Тауық етінен
Дұрыс емес Жылқы етінен
№35 тапсырма Қуыруға арналған 1-сұрыпты сиыр етін нақыштайды
Дұрыс Шпик саломен
Дұрыс емес Сәбізбен
Дұрыс емес сарымсақпен
Дұрыс емес Ақжелкенмен
Дұрыс емес балдыркөкпен
№36 тапсырма Сапалы кесек еттен жартылай фабрикат
Дұрыс Жұмсақ ет
Дұрыс емес Шницель
Дұрыс емес Жаншылғанзразы
Дұрыс емес Антрекот
Дұрыс емес Ромштекс
№37 тапсырма Гуляш аспаздық бӛліктен туралады
Дұрыс Жауырын
Дұрыс емес ішкі
Дұрыс емес кӛгет
Дұрыс емес Сапалы кесек ет
Дұрыс емес Жіңішке жиек
№38 тапсырма люля-кебабқа ет
Дұрыс Қой еті
Дұрыс емес Шошқа еті
Дұрыс емес Сиыр еті
Дұрыс емес Бұзау еті
Дұрыс емес Жылқы еті
№39 тапсырма Сұйықтықтың реңін ашуға арналған аспаздық бөлік
Дұрыс Мойын
Дұрыс емес Сапалы кесек ет
Дұрыс емес Жауырын
Дұрыс емес Төс ет
Дұрыс емес Төстік
№40 тапсырма Сиыр етін ірі кесекпен салмағы … қайнатады
Дұрыс 2кг
Дұрыс емес 0,5кг
Дұрыс емес 0,2кг
Дұрыс емес 3кг
Дұрыс емес 4кг
№41 тапсырма Голубцыны жылумен өңдеу
Дұрыс қуырады, содан соң пісіреді
Дұрыс емес Сорпада қайнатады
Дұрыс емес Тұздықта бұқтырады
Дұрыс емес қуырады, содан соң бұқтырады
Дұрыс емес Жабық ыдыста шамалы суммен қайнату
№42 тапсырма Қуырылған бауырды аунату
Дұрыс Ұн
Дұрыс емес Кепкен нан
Дұрыс емес льезон кепкен нан
Дұрыс емес жұмыртқа, ақ аунатпа
Дұрыс емес льезон, ұн
№43 тапсырма «астаналық шницельді» жылумен өңдеу
Дұрыс негізгі тәсілмен
Дұрыс емес шыжып тұрған майда
Дұрыс емес қуыру шкафында
Дұрыс емес Қақпақтың астында
Дұрыс емес грильде
№44 тапсырма Шала қуыру – бұл
Дұрыс Жартылай дайын болғанға дейін қуыру
Дұрыс емес дайын болғанға дейін қуыру
Дұрыс емес Жартылай дайын болғанға дейін қайнату
Дұрыс емес дайын болғанға дейін қайнату
Дұрыс емес Жабық ыдыста шамалы суммен қайнату
№45 тапсырма Бұқтыру – бұл
Дұрыс Аралас тәсіл
Дұрыс емес Көмекші тәсіл
Дұрыс емес Негізгі тәсіл
Дұрыс емес Шарпылау
Дұрыс емес Қуырмай жабық ыдыста қайнату
№46 тапсырма Ақ тұздыққа қосылмайтын тамыр жеміс
Дұрыс Сәбіз
Дұрыс емес Балдыркөк
Дұрыс емес Ақжелкен
Дұрыс емес Пияз
Дұрыс емес ботташық
№47 тапсырма Қойылтылған қоңыр сорпа қалай аталады
Дұрыс Фюме
Дұрыс емес Бешамель
Дұрыс емес Маришаль
Дұрыс емес сілікпе
Дұрыс емес Суспензия
№48 тапсырма Уксустағы тұздық
Дұрыс Маринад
Дұрыс емес қаймақпен
Дұрыс емес Саңырауқұлақтардан
Дұрыс емес Қызыл негізгі
Дұрыс емес Ақ негізгі
№49 тапсырма Қою сүтті тұздық … үшін қолданылады
Дұрыс Турамамен толтыру
Дұрыс емес пісіру
Дұрыс емес Тағамға құю
Дұрыс емес бұқтыру
Дұрыс емес барлығы
№50 тапсырма Томатпен тұздықты … негізінде дайындайды
Дұрыс Ақ негізгі тұздық
Дұрыс емес Қызыл негізгі тұздық
Дұрыс емес Сүтті тұздық
Дұрыс емес Қаймақ қосылған тұздық
Дұрыс емес Балықтан тұздық
№51 тапсырма Негізгі тұздықтарға қою консистенцияны береді
Дұрыс Ұн
Дұрыс емес Крахмал
Дұрыс емес Үгітілген көкөністер
Дұрыс емес Агар
Дұрыс емес Шала қуырылған көкөністер
№52 тапсырма Қызылтұздықтардың дәмі
Дұрыс Ащы
Дұрыс емес жұмсақ
Дұрыс емес бейтарап
Дұрыс емес тәтті
Дұрыс емес қышқыл
№53 тапсырма Қоңыр сорпа үшін ас сүйектерін … түске дейін қуырады
Дұрыс Күңгірт қоңыр
Дұрыс емес Крем тәрізді
Дұрыс емес сары
Дұрыс емес Күңгірт жасыл
Дұрыс емес Қызыл
№54 тапсырма «Майонез» тұздығының түсін ашығырақ қылу үшін пайдаланады
Дұрыс Уксус
Дұрыс емес Жұмыртқаақуыздарын
Дұрыс емес Сүт
Дұрыс емес Кілегей майын
Дұрыс емес Ақ тұздықты
№55 тапсырма Майлы қоспалардың негізі бұл
Дұрыс Кілегей майын
Дұрыс емес Маргарин
Дұрыс емес Мақта майы
Дұрыс емес Жүгері майы
Дұрыс емес Күнбағыс майы
№56 тапсырма Уксусты … қайнатқан кезде қосады
Дұрыс қызылша
Дұрыс емес картоп
Дұрыс емес сәбіз
Дұрыс емес қырықжапырақ
Дұрыс емес Жасыл бұршақ
№57 тапсырма Тұздалған суда қайнатады
Дұрыс бөрікгүлдер
Дұрыс емес Картопты
Дұрыс емес қызылшаны
Дұрыс емес қырықжапырақты
Дұрыс емес сәбізді
№58 тапсырма Қуырмас бұрын … үшін туралған картопты жуады
Дұрыс Бөлшектер жабыспас
Дұрыс емес Қабығы пайда болуы
Дұрыс емес Дәмін жақсарту
Дұрыс емес Салмағын ұлғайту
Дұрыс емес Сіңірілуін арттыру
№59 тапсырма Көкөністерде … кезінде нәрлі заттардың минималды шығыны
Дұрыс бұқтырған
Дұрыс емес Суға қайнатқан
Дұрыс емес Буға пісірген
Дұрыс емес шыжып тұрған майда қуырған
Дұрыс емес негізгі тәсілмен қуырған
№60 тапсырма Жылумен өңдеуге тұрақты емес дәрумен
Дұрыс С
Дұрыс емес Д
Дұрыс емес А
Дұрыс емес РР
Дұрыс емес В
№61 тапсырма Саумалдық пенқымыздықты бұқтырады
Дұрыс 1-3 минут
Дұрыс емес 40 минут
Дұрыс емес 20 минут
Дұрыс емес 15 минут
Дұрыс емес 1 сағат
№62 тапсырма Үрме бұршақты судың үлкен кӛлемінде қайнатады
Дұрыс Түсін сақтау
Дұрыс емес Салмағын арттыру
Дұрыс емес Пішінін сақтау
Дұрыс емес Дәмін жақсарту
Дұрыс емес Қайнату уақытын азайту
№63 тапсырма Сұйықтықты қосусыз бұқтырады
Дұрыс жүгеріні
Дұрыс емес қызанақтарды
Дұрыс емес асқабақты
Дұрыс емес кәдіні
Дұрыс емес Тұздалған қиярды
№64 тапсырма … сақтау үшін жасыл көкөністерді қатты қайнаған кезде қайнатады
Дұрыс түсін
Дұрыс емес дәмін
Дұрыс емес пішінін
Дұрыс емес салмағын
Дұрыс емес Минералды заттарын
№65 тапсырма Бауырды мына тұздықта бұқтырады
Дұрыс Қаймақ қосылған
Дұрыс емес ақ
Дұрыс емес Томат қосылған
Дұрыс емес қызыл
Дұрыс емес сүтті
№66тапсырма Субөнімдерден гуляш
Дұрыс бұқтырады
Дұрыс емес қайнатады
Дұрыс емес қуырады
Дұрыс емес Шала қуырады
Дұрыс емес пісіреді
№67 тапсырма Сүзбе бай
Дұрыс Кальцийге
Дұрыс емес Фосфорға
Дұрыс емес Дәрумендерге
Дұрыс емес көмірсуларға
Дұрыс емес ақуыздарға
№68 тапсырма Сүзбеден сырниктерді аунатады
Дұрыс ұнда
Дұрыс емес Ақ аунатпаға
Дұрыс емес льезонге
Дұрыс емес Кепкен нанға
Дұрыс емес Қос аунатпаға
№69 тапсырма Сүзбеден пісірмені ұсынады
Дұрыс Тәтті тұздықпен
Дұрыс емес жемістермен
Дұрыс емес шырынмен
Дұрыс емес балмұздақпен
Дұрыс емес Кілегей маймен
№70 тапсырма сүзбе толтырма үшін
Дұрыс үгітеді
Дұрыс емес салқындатады
Дұрыс емес шайқайды
Дұрыс емес өңдемейді
Дұрыс емес қыздырады
№71 тапсырма Какао ұнтақты біріктіреді
Дұрыс Қантпен және сүтпен
Дұрыс емес Сумен
Дұрыс емес Сүтпен
Дұрыс емес Қантпен
Дұрыс емес Қаймақпен
№72 тапсырма Сорпаларқұрамбас бөлігі болып табылады
Дұрыс Түскі астың
Дұрыс емес Кешкі астың
Дұрыс емес Таңғы астың
Дұрыс емес бесіндіктің
Дұрыс емес Ланчтың
№73 тапсырма Сиыр сүйегінен сорпаны қайнату ұзақтығы
Дұрыс 3-4 сағат
Дұрыс емес 10-12 сағат
Дұрыс емес 5-6 сағат
Дұрыс емес 4-5 сағат
Дұрыс емес 1-2 сағат
№74 тапсырма Қайнату аяқталмас бұрын 30-40 минут алдында сорпаға салады
Дұрыс Ақжелкен (тамыры), пісірілгенсәбіз, пияз
Дұрыс емес Лавр жапырағын
Дұрыс емес Балғынсәбізді және басты пиязды
Дұрыс емес Бұрышты
Дұрыс емес Көкшөпті
№75 тапсырма Сорпаны дайындау үшін сүйектерге су құяды
Дұрыс суық
Дұрыс емес ыстық
Дұрыс емес жылы
Дұрыс емес Қайнап тұрған
Дұрыс емес бәрібір
№76 тапсырма Салқын сорпаның негізі
Дұрыс Квас
Дұрыс емес Қоңыр сорпа
Дұрыс емес Балық сорпасы
Дұрыс емес Ет сорпасы
Дұрыс емес су
№77 тапсырма Борщтардың міндетті құрамдас бөлігі бұл
Дұрыс Қызылша
Дұрыс емес Шалқан
Дұрыс емес Тұздалған пияз
Дұрыс емес Бауыр
Дұрыс емес Қызылша, қияр
№78 тапсырма Үйдегідей кеспе сорпаны мына сорпада дайындайды
Дұрыс Құс еті
Дұрыс емес Қой еті
Дұрыс емес Шошқа еті
Дұрыс емес Жылқы еті
Дұрыс емес Бұзау еті
№79 тапсырма Сорпаларға ақ тамырсабақтарды қосады
Дұрыс шикідей
Дұрыс емес қуырылған
Дұрыс емес қайнатылған
Дұрыс емес бұқтырылған
Дұрыс емес Бәрібір
№80 тапсырма Балықты аспаздық пайдалану неге байланысты
Дұрыс мӛлшеріне
Дұрыс емес Физикалық күйіне
Дұрыс емес санына
Дұрыс емес балғындығына
Дұрыс емес Калориялылығына
№81 тапсырма Азуға арналған картопты пайдаланады
Дұрыс Қуырылған түрде
Дұрыс емес шикідей
Дұрыс емес қайнатылған
Дұрыс емес Картоп езбесі
Дұрыс емес Бұқтырылған
№82 тапсырма «Киевше котлетті» толтырады
Дұрыс Кілегей майымен
Дұрыс емес саңырауқұлақтармен
Дұрыс емес Қою сүтті тұздықпен
Дұрыс емес Шала қуырылған кӛкӛністермен
Дұрыс емес Кнельді массамен
№83 тапсырма «Чахохбили» — бұл бұқтырылған еттен жасалған тағам
Дұрыс құстың
Дұрыс емес бұзаудың
Дұрыс емес жылқының
Дұрыс емес қойдың
Дұрыс емес сиырдың
№84 тапсырма Жылумен өңдеудің аралас әдісіне жатады
Дұрыс Бұқтыру
Дұрыс емес Шарпылау
Дұрыс емес Шала қуыру
Дұрыс емес Қуыру
Дұрыс емес Қайнату
№85 тапсырма өнімге қайнап жатқан сұйықтықтың аз уақытқа әсер етуі — бұл
Дұрыс шарпылау
Дұрыс емес шала қуыру
Дұрыс емес Қайнату
Дұрыс емес Бұқтыру
Дұрыс емес термостаттау
№86 тапсырма Мына сорпаларды қайнатқан кезде гарнирлер бөлек дайындалады
Дұрыс Мөлдір
Дұрыс емес Езбетәрізді
Дұрыс емес Сүтті
Дұрыс емес Көкөністерден
Дұрыс емес Картоппен
№87 тапсырма Балғын, кептірілген немесе консервіленген жемістер – сорпалардың негізі
Дұрыс Тәтті
Дұрыс емес Сүтті
Дұрыс емес Салқын
Дұрыс емес Мөлдір
Дұрыс емес Езбетәрізді
№88 тапсырма Сұйылтылған крахмалды … сорпаларға қосады
Дұрыс Тәтті
Дұрыс емес Сүтті
Дұрыс емес Көкөністерден
Дұрыс емес Езбетәрізді
Дұрыс емес дәмдейтін
№89 тапсырма … дәмдеу үшін пайдаланылатын қайнатылған жұмыртқалардың сарыуыздары және қант жағылған қыша
Дұрыс Окрошканы
Дұрыс емес Көк көжені
Дұрыс емес Қызылша сорпасын
Дұрыс емес Көк қосып пісірілгн салқын щиді
Дұрыс емес Салқын борщты
№90 тапсырма Қою, қоюлығы орташа, сұйық тұздықтарды көрсетіңіз
Дұрыс Сүтті
Дұрыс емес Қаймақпен
Дұрыс емес Саңырауқұлақтармен
Дұрыс емес Ақ
Дұрыс емес Қызыл
№91 тапсырма №1 диета қай кезде тағайындалады
Дұрыс Гастриттер және асқазанның және қышқылдығы жоғары он екі елі ішектің ойық жара ауруы
Дұрыс емес Жүрек аурулары
Дұрыс емес Қышқылдығы тӛмен асқазан аурулары.
Дұрыс емес Бауыр аурулары
Дұрыс емес Жақ аурулары
№92 тапсырма №1 диетасының тағамдарын дайындау үшін өнімдерді жылумен өңдеу түрлері
Дұрыс Буға немесе суға қайнату
Дұрыс емес Негізгі тәсілмен қуыру
Дұрыс емес Тұздықта бұқтыру
Дұрыс емес Шкафта пісіру
Дұрыс емес шыжып тұрған майға қуыру
№93 тапсырма №1 диета кезінде тамақтану жиілігі
Дұрыс Күніне 5-6 рет
Дұрыс емес Күніне 1-2 рет
Дұрыс емес Күніне 1-3 рет
Дұрыс емес Күніне 3-4 рет
Дұрыс емес Күніне 2-3 рет
№94 тапсырма №2 диета қай кезде тағайындалады
Дұрыс Қышқылдығы төмен созылмалы гастрит кезінде
Дұрыс емес Колит кезінде
Дұрыс емес Бүйрек аурулары кезінде
Дұрыс емес Жүрек аурулары кезінде
Дұрыс емес Қышқылдығы жоғары созылмалы гастрит кезінде
№95 тапсырма №2 диета үшін қандай тағамдар ұсынылады
Дұрыс Қайнатылған майлы емес: ет, балық
Дұрыс емес Ет тағамдары – қайнатылған, қуырылған
Дұрыс емес Балық тағамдары – бұқтырылған, пісірілген
Дұрыс емес Тұздық қосылған ет тағамдары
Дұрыс емес Қуырылған сүзбе тағамдар
№96 тапсырма №5 диета қай кезде тағайындалады
Дұрыс Бауыр аурулары кезінде
Дұрыс емес Жүрек-тамыраурулары кезінде
Дұрыс емес Қышқылдығы жоғары гастриттер кезінде
Дұрыс емес жақ аурулары кезінде
Дұрыс емес бүйрек аурулары кезінде
№97 тапсырма №5 диета үшін қандай өнімдер рұқсат етіледі
Дұрыс Сүт өнімдері
Дұрыс емес Кофе, какао
Дұрыс емес Тұзды өнімдер
Дұрыс емес Еттен
Дұрыс емес Балықтан
№98 тапсырма №5 диета кезінде қандай өнімдер тұтынылмайды
Дұрыс Саңырауқұлақ сорпалары
Дұрыс емес үгітілген сүзбеден тағамдар
Дұрыс емес Сүтті және сүт қышқылды ӛнімдер
Дұрыс емес Ботқалар (сұлы, геркулес, қарақұмық)
Дұрыс емес Вегетариандық сорпалар
№99 тапсырма №7 диета қай кезде тағайындалады
Дұрыс бүйрек аурулары кезінде
Дұрыс емес Бауыр аурулары кезінде
Дұрыс емес Жүрек-тамыраурулары кезінде
Дұрыс емес Тұмау аурулары кезінде
Дұрыс емес Пневмония кезінде
№100 тапсырма №7 диета үшін қандай тағамдар ұсынылады
Дұрыс Сүзбе
Дұрыс емес Ет сорпалары
Дұрыс емес Тұздықтар
Дұрыс емес Құрамында холестерин көп тағамдар
Дұрыс емес тұздалған, ашықтан өнімдер

Опубликовано: 15.04.2022 в 10:34

Автор: